جستجو در بیتفا
  • تورم (Inflation)
  • تورم آمریکا
  • نرخ بهره (Interest Rate)
  • نرخ بهره آمریکا
  • جمع‌بندی
تاثیر  تورم و نرخ بهره بر بازار ارزدیجیتال

تاثیر تورم و نرخ بهره بر بازار ارزدیجیتال

متوسط
انتشار : ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
بروزرسانی : ۱۴۰۱/۰۶/۱۷
۵ دقیقه
۱۵
۱,۵۱۹
توسط :
مائده پیمان

بحران پسا کرونا و پیامد اقتصادی آن یعنی تورم، زودتر از انتظار دولت‌ها پدیدار شد. به طوری که تورم آمریکا تا ۹.۱٪ و تورم منطقه اروپا تا ۸.۹٪ رسید. این روزها دغدغه‌ی کشورها و اقتصاددانان کنترل تورم و کاهش آن شده است که در این راستا با به کارگیری سیاست‌های انقباضی مختلف از جمله افزایش نرخ بهره سعی در بهبود شرایط دارند. اما تاثیر تورم و افزایش نرخ بهره بر بازار ارزدیجیتال چطور است؟ چرا با هر بار افزایش نرخ تورم، بازار رمزارزها شاهد افت قیمت است؟ در این مقاله به توضیح  کامل این موضوع پرداختیم. 

پیشنهاد می‌شود قبل از خواندن این مقاله، به مطالعه‌ی مقاله تورم و نرخ بهره بپردازید.

 

تورم (Inflation)

تورم به افزایش قیمت‌ها گفته می‌شود. اصلی‌ترین دلیل تورم، عدم تعادل بین عرضه و تقاضا پول است که به دنبالش در هزینه‌های تولید و توزیع تغییر ایجاد می‌شود یا به دلیل افزایش مالیات بر محصولات به وجود می‌آید. زمانی که یک اقتصاد دچار تورم می‌شود، سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات بالا می‌رود و به دنبالش ارزش پول کاهش می‌یابد. به این معنا که با هر واحد پول، کالاها و خدمات کم‌تری را می‌شود خریداری کرد. این بحران تاثیر منفی مستقیمی در زندگی افراد می‌گذارد و با گران شدن کالاهای اساسی، زندگی را دشوار می‌کند. در این شرایط افراد خواستار حقوق بیشتر هستند و در نهایت دولت‌ها چاره‌ای به جز کنترل و کاهش تورم ندارند.

 

تاثیر تورم بر ارزدیجیتال

 

هر نوع شوک و بحران اقتصادی، تاثیر منفی در بازارهای پرریسک دارد و افراد را از سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و بازار ارزهای دیجیتال دور می‌کند. چرا که در شرایط بحران، افراد ریسک گریز‌تر می‌شوند و به علت ابهام درمورد سیاست‌های اقتصادی آینده و وضعیت نا به سامان ترجیح می‌دهند پول خود را امن نگه دارند و از نوسانات شدید احتمالی دور بمانند. در نتیجه افرادی که داخل بازار بودند، به فروش روی می‌آورند و عرضه زیاد می‌شود، از طرف دیگر تقاضا و علاقه افراد به خرید هم کم می‌شود که نهایتاً ریزش بازار سرمایه و بازار رمزارزها را به همراه دارد.

 

تورم آمریکا

نرخ تورم ۲ یا ۳ درصد برای اقتصاد مفید و ضروری است اما این افزایش زمانی به بحران تبدیل می‌شود که از این  مقدار فراتر رود. طبق آخرین آمار منتشر شده از تورم ایالات متحده آمریکا که در 10 آگوست ۲۰۲۲ منتشر شد، نرخ تورم سالانه برای ایالات متحده ۸.۵٪ اعلام شد که نسبت به ماه قبل (جولای)۰.۶٪ کاهش داشت. آمریکا در ماه جولای شاهد تورم سالانه ۹.۱٪ ، بیشترین میزان از نوامبر ۱۹۸۱ بود. از آنجا که بحران اقتصادی و افزایش تورم به ضرر بازار سرمایه و رمزارزها می‌باشد با این رکورد نرخ تورم آمریکا، رمزارزها و سهام آمریکا ریزش سنگینی کردند.

 

تورم آمریکانمودار تورم آمریکا در ده سال اخیر

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در جکسون هول سیگنال روشنی را ارسال کرد که فدرال رزرو مصمم است به تلاش های خود برای مهار تورم ادامه دهد و آن را تا هدف ۲ درصد کاهش دهد. این پیام می‌تواند نشانه افزایش سیاست‌های انقباضی باشد که موجب نگرانی خیلی از اقتصاددانان شده است چرا که اگر سیاست‌ها کنترل شده و روی اصول اجرا نشود می‌تواند پیامد بحران رکود و رکود تورمی را به همراه داشته باشد.

برای مشاهده تورم ماه به ماه آمریکا از سال ۱۹۱۴ تا ۲۰۲۲ اینجا کلیک کنید.

 

نرخ بهره (Interest Rate)

نرخ بهره در واقع همان هزینه وام گرفتن است و پولی‌ است که ازای قرض گرفتن پول می‌پردازید، یا در ازای وام دادن دریافت می‌کنید. نرخ‌های بهره معمولاً به صورت درصد و سالانه تعیین و طی ۱۲ ماه پرداخت می‌شوند. درصد نرخ بهره به عوامل مختلفی بستگی دارد که در در مقاله "نرخ بهره چیست؟" می‌توانید مطالعه کنید. نرخ بهره یکی از ابزارهای دولت برای اعمال سیاست‌های پولی است. سیاست‌های پولی انبساطی در زمان بحران رکود اعمال می‌شود و سیاست‌های انقباضی در زمان بحران تورم استفاده می‌شود. در واقع دولت با کم و زیاد کردن نرخ بهره، نقدینگی را در سطح جامعه تغییر می‌د‌هد.

 

تاثیر نرخ بهره بر ارزدیجیتال

 

در شرایط تورمی حال حاضر، یکی از سیاست‌های انقباضی که دولت آمریکا و فدرال رزرو در پیش گرفته است، افزایش نرخ بهره است. در واقع فدرال رزرو با افزایش نرخ بهره، سعی دارد نقدینگی را از سطح جامعه کم کند تا تقاضا کم‌تر شود و از افزایش بیشتر قیمت‌ها جلوگیری کند. با افزایش نرخ بهره، افراد ترجیح می‌دهند در این شرایط بحرانی پول خود را امن‌تر سرمایه‌گذاری کنند و بهره‌ی افزایش یافته آن‌ها را ترغیب می‌کنند که به این نوع سرمایه‌گذاری روی آورند و در نتیجه از بازارهای پر ریسکی مثل بازار سهام و بازار ارزهای دیجیتال دور می‌شوند.

 

نرخ بهره آمریکا

سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ با وجود افزایش تورم، فدرال رزرو نرخ بهره را حدود صفر نگه داشت. اما در نهایت با تشدید تورم مجبور به افزایش نرخ بهره شد و در کمتر از شش ماه این نرخ را تا ۲.۲۵ درصد افزایش داد. اصولاً بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را ۲۵ هر مرحله واحد افزایش می‌دهد اما بحرانی شدن اوضاع این مقدار را افزایش داد طوری که در ماه جولا تورم که به ۹.۱٪ رسید، فدرال رزرو نرخ بهره را ۷۵ واحد افزایش داد و از ۱.۷۵٪ به ۲.۵٪ رساند که خبرش منجر به ریزش بازار بورس آمریکا و رمزارزها شد.

 

نرخ بهره آمریکا

 

با توجه به تصمیم مصمم فدرال رزرو برای کاهش تورم تا ۲٪، احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره را در آینده داریم. لین آلدن (Lyn Alden)، استراتژیست و اقتصاددان کلان در این باره می‌گوید: تا زمانی که فدرال رزرو، سیاست افزایش نرخ بهره خود را تغییر ندهد، بعید است که بازار ارزهای دیجیتال بهبود یابند. برای مشاهده مصاحبه کامل لین آلدن، روی این لینک کلیک کند.

 

جمع‌بندی

افزایش تورم، بحران اقتصادی که این روزها گریبان‌گیر بیشتر کشورهای دنیا شده است. بحرانی که دلیل اصلی ریزش بازار رمزارزها بوده و به دلیل اعمال سیاست‌های انقباضی و افزایش نرخ بهره احتمال تداوم این اوضاع همچنان می‌باشد. در این مقاله به توضیح مفصل آن و تحلیل تاثیر تورم و نرخ بهره بر رمزارزها پرداختیم.


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد

۱۴۰۱/۱۱/۲۵ ۱۶:۵۰
حسن مشرفی
مفید و روان و خلاصه
پاسخ