جستجو در بیتفا
  • معامله‌ کردن چیست؟
  • انواع معامله گران در بازار مالی 
  • معامله‌گری به روش پوزیشن (Position Trading) 
  • معامله گری به روش سوئینگ (Swing Trading) 
  • معامله‌گری به روش روزانه ( Day Trading ) 
  • معامله‌گری به روش اسکلپ ( Scalp Trading ) 
  • معامله‌گری به روش کامپیوتر های فرکانس بالا ( High-Frequency Trading) 
  • نکته‌ مهم معامله‌گری
  • کلام آخر
انواع معامله گران در بازارهای مالی

انواع معامله گران در بازارهای مالی

متوسط
انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
بروزرسانی : ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
۵ دقیقه
۱۴
۱,۹۵۴
توسط :
عرفان امینی

معامله‌کردن در بازار‌های‌ مالی همانند دیگر مشاغل دارای انواع مختلفی است. در این مقاله می‌خواهیم در مورد انواع معامله گران در بازارهای مالی با شما صحبت کنیم پس بهتر است برای شروع مقاله به این نکته مهم اشاره کنیم که معامله گران در بازار های مالی انواع مختلفی دارند به این صورت که تعریف هر شخص در مود بازار های مالی متفاوت است برای مثال یکی می‌گوید بازار های مالی برای سرمایه‌گذاری مفید است و یکی می گوید که بازار های مالی صرفا برای ترید کردن یا همان نوسان گیری مناسب است که این دیدگاه‌ها دائما در تضاد با یکدیگر هستند. پس با ما در بیتفا ادامه همراه باشید تا به شما انواع معامله‌گران در بازار های مالی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید بهترین افق دید را برای کسب سود و درآمد داشته باشید.

 

معامله‌ کردن چیست؟

قبل از اینکه شروع کنیم به توضیح در مورد انواع معامله‌گران باید در مورد مفهوم معامله‌گری صحبت کنیم. در فرهنگ لغت واژه معامله گر با واژه هایی همچون بازرگان، تاجر، کاسب و… تعریف شده است. می‌توان عنوان کرد که به صورت کلی افرادی که اقدام به خرید و فروش کالا، سهام، ارز و یا خدمات می کنند معامله گر هستند و به فرآیند خرید و فروشی که اتفاق می افتد معامله‌گری می گویند.

در تمام مقادیر معامله‌گری بازه زمانی خیلی اهمیت داره برای مثال یک فردی که یک کالایی خرید می‌کند می تواند به آن به دیدگاه سرمایه‌گذاری نگاه کند و یا می‌تواند به دیدگاه خرید و نگهداری به مدت زمان چند دقیقه نگاه کند. در تمام این دو نوع از معامله کردن در واقع یک معامله صورت گرفته است. حال می‌تواند این معامله چند سال زمان ببرد و یا حتی در چند ثانیه. در بازارهای مالی هم مفهوم معامله‌گری انواع مختلفی دارد برای مثال فردی که بیت‌کوین را برای بازه زمانی نگهداری چند ساله خرید می‌کند با فردی که به عنوان نوسان‌گیر عمل می‌کند متفاوت است.

دیدگاه سرمایه‌گذاری در بازار به معنا خرید یک سهام و یا ارز و یا قرارداد یک شاخص برای یک بازه زمانی بیشتر از یکسال است. سرمایه‌گذاران در بازار رمز ارزها را هولدر می‌نامند.

حالا می‌خواهیم در ادامه به شما انواع معامله کردن در  بازار های مالی را بگیم تا بتوانید با تیپ شخصیتخود بهترین گزینه را انتخاب کنید.

 

انواع معامله گران در بازار مالی 

انواع معامله‌گری در بازار های مالی به پنج دسته اصلی تقسیم می‌شود که عبارتند از: 

  1. معامله‌گری به روش پوزیشن (Position Trading)
  2. معامله‌گری به روش سوئینگ (Swing Trading)
  3. معامله‌گری به روش روزانه ( Day Trading )
  4. معامله‌گری به روش اسکلپ ( Scalp Trading )
  5. معامله‌گری به روش کامپیوتر های فرکانس بالا ( High-Frequency Trading)

در ادامه مقاله میخواهیم به صورت کامل تک به تک این نوع از معامله‌گران را بررسی کنیم و به شما در مورد نکات این معامله گران توضیحات کامل بدهیم.

 

معامله‌گری به روش پوزیشن (Position Trading

پوزیشن تریدینگ

در این روش از معامله‌گری معامله‌گر دیدگاهی کاملا شبیه به هولدر یا سرمایه‌گذار دارد و معامله‌گر معامله خودش را به افق دید بیشتر از یکسال قرار می دهد. برخی از معامله‌گران پوزیشن تریدینگ هستند که معاملاتی دارند که چند سال است باز است. نکته جالب پوزیشن تریدینگ این است که آنها سود های چند صد درصدی میکنند و عموما این نوع از معامله‌گران بیشتر از تحلیل فاندامنتال استفاده می‌کنند و یا در تحلیل تکنیکال از تایم فریم های بالای روزانه مثل هفتگی استفاده میکنند. سرمایه‌گذارها را همان معامله گران به روش پوزیشن تریدینگ در بازار مالی می‌گویند.

 

معامله گری به روش سوئینگ (Swing Trading

سوئینگ

در این روش از معامله گری ، معامله گر معامله خودش را در بازه بیشتر از یک روز تا چند هفته باز نگه می دارد و بیشتر از تحلیل تکنیکال برای معامله کردن استفاده می کند. عموما تایم فریم این نوع از معامله گران کمتر از روزانه است، مثل تایم فریم 4 ساعته. این نوع از معامله گران عموما به بیشتر ارز های بازار مشراف هستن به این دلیل که به نوعی باید دنبال ارز هایی باشد که رشد و نزول های زیادی دارد.

 

معامله‌گری به روش روزانه ( Day Trading

معامله گر روزانه

در این روش از معامله‌گری، معامله گر معامله خودش را در بازه روزانه نگه می‌دارد و تقریبا 99 درصد از تحلیل این نوع از معامله گران تحلیل تکنیکال است. تایم فریم مورد استفاده این نوع از معامله‌گران عموما کمتر از 30 دقیقه است و نکته مهم اینجاست که بیشتر معامله گران روزانه معاملات دو طرفه دارند یعنی اگر در یک روز جهت بازار به نزول بود معاملات فروش باز می‌کنند و اگر جهت بازار به مثبت بود معاملات خرید باز میکنند.

 

معامله‌گری به روش اسکلپ ( Scalp Trading

اسکلپ

در این روش از معامله گری، معامله گر معاملات خودش کم تر از یک روز باز است و گاها کمتر از 2 ساعت باز می‌ماند. تایم فریم قابل استفاده این نوع از معامله گران کمتر از 15 دقیقه است و بیشتر در تایم فریم های 5 دقیقه و یک دقیقه ترید میکنند. این دسته از معامله گران حرفه‌ای ترین نوع هستند و باید طبق قوانین درست یک معامله گر رفتار کنند. این نوع از معامله گران که به آنها تریدر هم می‌گویند همواره سود های کوچک کوچک دارند ولی استمرار آن باعث شده که در طول یک ماه یا یک هفته به سود های بزرگی برسند. معامله گری دو طرفه یکی از ویژگی های اصلی این نوع از معامله گران است. دقت و سرعت عمل از دیگر ویژگی های این دسته از معامله گران می‌باشد. 

 

معامله‌گری به روش کامپیوتر های فرکانس بالا ( High-Frequency Trading

HFT

این روش از معامله‌گری بیشتر در میان بانک‌ها و یا ربات‌ها رواج دارد و به شدت معامله گری پر ریسک محسوب می‌شود این نوع از معامله گری نیاز به علم تحلیل تکنیکال فوق قوی و همین طور نیاز به علم برنامه نویسی هم دارد که بتواند تمام استراتژی‌ها را به صورت اتوماتیک اجرا کرد. اگر بخواهیم کامل تر صحبت کنیم در واقع یک معامله‌گر ستاپ های معاملاتی را برای برنامه نویس شرح میکند و برنامه نویس آن را به صورت کد نویسی در کامپیوتر ها تعریف میکند. نکته مهم اینجا هست که این ستاپ های معاملاتی برای تایم فریم یک دقیقه هستند و هدف معاملاتی در این نوع ستاپ‌ها گرفتن چند کندل کوچک است. 

 

نکته‌ مهم معامله‌گری

در بخش بالا به صورت کامل در مورد انواع روش‌های معامله‌گری در بازار های مالی از جمله بورس و فارکس و رمز ارز ها صحبت کردیم. اگر می‌خواهید یک معامله‌گر موفق باشید باید نوع سیستم معاملاتی خودتون رو مشخص کنید برای مثال (انتخاب کنید که می‌خواهید معامله گر روزانه باشد یا پوزیشن تریدینگ و یا ...) علت اینکه چرا باید سبک معاملاتی خودمون رو انتخاب کنیم برمیگرده به گستردگی روش های تحلیلی در بازار که برای مثال معامله گر در تایم فریم 5 دقیقه میزان سطح علمی متفاوتی دارد با معامله گر در تایم فریم روزانه و یا دیدگاهی علمی سرمایه‌گذار با دیدگاه یک سوئینگ تریدر متفاوت است. پس حتما قبل از شروع آموزش انتخاب کنید که قراره معامله‌گر چه تایم فریمی باشید. همواره فراموش نکنید که در این مقاله انواع معامله گران در بازار های مالی مانند بورس و رمزارز و فارکس را آموزش دادیم که این سه دسته از معامله‌گران با معامله‌گران در بازار خودرو و مسکن و... متفاوت هستند. 

 

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا به صورت کامل انواع معامله گران در بازار های مالی رو به شما آموزش بدهیم. امیدوارم که این مقاله برای برای شما کاربردی بوده باشد فقط باید دقت کنیم که هرکدام از این دسته از معامله گران دارای سطح علمی متفاوتی هستند و نمی توانند هر کدام در هر روشی که فکر میکند شروع به معامله کند، در آخر هم امیدوارم که موفق و پر سود باشید.


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد

۱۴۰۱/۱۰/۲۴ ۱۴:۱۵
علی بابایی
دستتون درد نکنه بخاطر تلاش هاتون در جمع آوری اطلاعات . فقط من نمیدونم معامله گرانی که در تایم 4ساعته و روزانه ترید میکنند و نتیجه معاملاتشون طی یک هفته مشخص میشه بهشون چی میگن ؟؟ چیزی بین daily و swinger هستن.
پاسخ
۱۴۰۱/۰۷/۲۸ ۰۶:۰۲
Abolfazl
با تشکر از سایت بیتفا - متن خوانا نیست.یه ویراستاری روی متن انجام بدید"
پاسخ