جستجو در بیتفا
  • رمز ارز چیست؟
  • کسب درآمد از رمز ارزها
  • تفاوت رمز ارز و پول معمولی
  • انواع رمز ارزها
  • دلیل محبوبیت رمز ارزها
  • جمع‌بندی
همه چیز درباره ارز دیجیتال یا همان رمز ارز

همه چیز درباره ارز دیجیتال یا همان رمز ارز

متوسط
انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۱۰
بروزرسانی : ۱۴۰۱/۰۲/۱۰
۷ دقیقه
۱۴
۱,۳۵۲
توسط :
میلاد محمدی

شاید در بدو ورود به این بازار، اولین سوالی که برایتان پیش می‌آید این باشد که رمز ارز چیست؟

ارز دیجیتال یا همان رمز ارز، یک پول دیجیتال یا مجازی است که توسط رمزنگاری ایمن می‌شود. اصطلاح‌های فارسی که برای ترجمه کلمه cryptocurrency وجود دارد، عبارتند از: رمز ارز، ارز دیجیتال، ارز رمز نگاری شده و... اما از آنجا که کلمه کریپتوکارنسی از دو کلمه رمزنگاری (cryptography) و ارز (currency) تشکیل شده است، شاید بهترین ترجمه برای آن، کلمه "رمز ارز" باشد.

بسیاری از رمز ارزها، شبکه‌های غیرمتمرکز مبتنی بر فناوری بلاکچین هستند؛ یک دفتر کل توزیع‌شده که توسط شبکه‌ای از کامپیوترها اجرا می‌شود. یکی از ویژگی‌های رمز ارزها این است که معمولاً توسط هیچ مرجع مرکزی کنترل نمی‌شوند و از نظر تئوری، از دخالت یا دستکاری دولت مصون می‌مانند.

در این مقاله به صورت کامل با این مفهوم آشنا خواهیم شد.

 

رمز ارز چیست؟

کریپتوکارنسی‌ها، رمزارزهایی هستند که زیربنای آن سیستم‌های رمزنگاری می‌باشد و امکان پرداخت آنلاین و امن را بدون استفاده از واسطه‌ها (شخص ثالث) فراهم می‌کنند. رمز ارزها را می‌توان استخراج کرد یا از صرافی‌های مختص رمز ارزها خریداری کرد. در واقع مانند ارزهای فیات، با مکانیزم‌های متفاوتی ایجاد و توزیع می‌شوند؛ برخی از آنها مانند بیت کوین با ماینینگ و استخراج و برخی رمز ارزهای دیگر، کل کوین‌ها از قبل به صورت استخراج شده در شبکه قرار می‌گیرند.

همه سایت‌های تجارت الکترونیک امکان خرید با استفاده از رمز ارزها را ندارند. در واقع، حتی رمز ارزهای محبوبی مانند بیت کوین، کمتر برای معاملات خرده فروشی استفاده می‌شوند. با این حال، رشد چشمگیر ارزش رمز ارزها، باعث محبوبیت آن‌ها به عنوان ابزار معاملاتی شده است و به میزان محدودی از آنها برای نقل و انتقالات برون مرزی نیز استفاده می‌شود.

هر کدام از کوین‌های موجود در این بازار، از مکانیزم‌های مختلفی برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که کوین‌ها و توکن‌ها تفاوت‌هایی دارند که در این مقاله می‌توانید با تفاوت‌های آن آشنا شوید. مکانیزم‌های اجماع مختلفی وجود دارد؛ به عنوان مثال بیت کوین از مکانیزم اجماع اثبات کار استفاده می‌کند. در این شبکه‌، نودها یا گره‌ها مسئول تامین امنیت شبکه می‌باشد.

 

کسب درآمد از رمز ارزها

با توجه به کاربردهای ارزهای دیجیتال، روز به روز به افرادی که تمایل به وارد شدن به این حوزه را دارند بیشتر اضافه می‌شود. از طرف دیگر با توجه به رشد خیره کننده این بازار، خیلی از افرادی که حتی آشنایی زیادی با این حوزه نداشتند، ترغیب شدند که در این بازار سرمایه گذاری کنند، حتی با سرمایه‌ای کم! یکی از راه‌های کسب درآمد از طریق رمز ارزها، همین ورود به بازار کریپتو و خرید و فروش رمز ارزهای متفاوت می‌باشد؛ چیزی شبیه به سرمایه گذاری در بورس، اما با سودها و ضررهای بیشتر!

اگرچه خرید و فروش کردن یا به اصطلاح ترید کردن، شناخته شده ترین راه کسب درآمد از رمز ارزها می‌باشد، اما این تنها راه نیست. روش‌هایی دیگری مانند استیکینگ (Staking) و استخراج یا ماینینگ (Mining) نیز وجود دارد که شاید سود کمتری داشته باشد، اما خیلی از افراد به ویژه هولدرها بیشتر به این روش تمایل دارند.

اگر می‌خواهید از روش‌های دیگر نیز مطلع شوید: می‌توان به ایردراپ (Airdrop)، بازی‌های بلاکچینی (Play to earn)، ییلد فارمینگ (Yield Farming) اشاره کرد که هر کدام از این روش‌ها می‌تواند سودهای خوبی داشته باشند، به خصوص زمانی که بازار در وضعیت خرسی باشد و شاید خیلی نتوان از خرید و فروش رمز ارزها سود گرفت.

 

کسب درآمد از رمز ارزها

 

تفاوت رمز ارز و پول معمولی

در اینجا ویژگی‌های مختلفی وجود دارد که باعث شده رمز ارزهایی که در بالا از آنها صحبت کردیم، با پول‌هایی که به صورت روزمره از آنها استفاده می‌کنیم، تفاوت‌هایی داشته باشند.

یکی از این ویژگی‌ها قابل برگشت نبودن تراکنش‌ها می‌باشد؛ به این معنی که وقتی تراکنشی در شبکه تایید شد، برگرداندن آن امکان پذیر نیست، مگر اینکه گیرنده بخواهد این کار را انجام دهد. اما در سیستم‌های بانکی اگر به اشتباه مبلغی را جابجا کرده باشید، از طریق سیستم‌های پیگیری تراکنش و قضایی قابل انجام خواهد بود. دلیل این امر این است که هویت دو طرف معامله در سیستم‌های بانکداری سنتی، مشخص می‌باشد و به راحتی قابل پیگیری هستند.

بنابراین می‌توان ناشناس بودن و مشخص نبودن هویت در سیستم‌های بلاکچینی را به عنوان ویژگی دوم در نظر گرفت که باعث ایجاد تفاوت در این دو نوع پول شده است. تنها چیزی که شما در این سیستم‌ها دارید، آدرس هاست که نشانی از هویت شما وجود ندارد. البته سطح ناشناس بودن در رمز ارزهایی مانند مونر و زی کش بسیار بالاتر است.

سومین ویژگی مهم رمز ارزها، امنیت آن است. با توجه به غیر متمرکز بودن سیستمهای بلاکچینی، هیچ فرد، قدرت و یا نهادی کنترل را در اختیار ندارد، بلکه کل ساختار در دست جامعه و کاربران شبکه می‌باشد. از طرف دیگر، از آنجا که تراکنش‌ها و هر فعالیتی که در شبکه بلاکچین صورت می‌گیرد، در لجر همه نودها کپی شده، بنابراین امکان تقلب و دستکاری در این شبکه‌ها وجود ندارد؛ بر خلاف سیستم‌های بانکی که همه چیز بستگی به سیاست‌های بانکی می‌تواند تغییر کند!

یکی از معضلات و مشکلات مهم سیستم‌های بانکی، انتقال پول به کشورهای دیگر است.‌ این پروسه بعد از طی کردن مراحل اداری زیاد و به قول معروف کاغذبازی‌ها، ممکن است چندین روز طول بکشد. اما این نقل و انتقالات در کریپتو در چند ثانیه و نهایتا تا چند ساعت قابل انجام می‌باشد. در واقع شما می‌توانید بدون هیچ واسطه‌ای در سریع ترین زمان ممکن به هر جایی از دنیا مبلغ مورد نظر خود را بفرستید.

 

انواع رمز ارزها

اگرچه امروزه هزاران رمز ارز در بازار وجود دارد، می‌توان گفت که بیت کوین محبوب ترین و با ارزش ترین آنها می‌باشد. شخص یا گروهی ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو بیت کوین را اختراع کردند و در سال 2008 از طریق وایت پیپر (white paper) به دنیا معرفی شد.

هر پروژه جدیدی که وارد دنیای کریپتو می‌شود، ادعا می‌کند که عملکرد و مشخصات متفاوتی دارد. به عنوان مثال، رمز ارز اتر مربوط به شبکه اتریوم خود را به عنوان gas پلتفرم‌های قراردادهای هوشمند معرفی می‌کند. یا رمز ارز XRP مربوط به شرکت ریپل توسط بانک‌ها برای تسهیل نقل و انتقالات بین مناطق مختلف دنیا استفاده می‌شود.

بیت کوین که در سال 2009 در دسترس عموم قرار گرفت، همچنان پرمعامله ترین رمز ارز است. تا نوامبر 2021، بیش از 19 میلیون بیت کوین با ارزش کل بازار 1.2 تریلیون دلار در گردش بود. لازم به ذکر است که تنها 21 میلیون بیت کوین وجود خواهد داشت. اگر می‌خواهید دلیلش را بدانید که چرا این مقدار بیت کوین وجود دارد، پیشنهاد می‌کنم این مقاله را بخوانید.

در پی موفقیت بیت کوین، بسیاری از رمز ارزهای دیگر که به نام «آلت کوین» شناخته می‌شوند، راه اندازی شده‌اند؛ مانند Solana، Litecoin، Ethereum، Cardano و EOS. تا نوامبر 2021، ارزش کل همه ارزهای دیجیتال موجود به بیش از 2.1 تریلیون دلار رسیده بود؛ بیت کوین تقریباً 41٪ از ارزش کل را داشت.

انواع رمز ارزها

 

دلیل محبوبیت رمز ارزها

  • مردم به دلایل مختلفی روی رمز ارزها سرمایه گذاری می‌کنند. در اینجا برخی از محبوب ترین‌ها آورده شده است: می‌توان گفت رمز ارزهایی مانند بیت کوین، رمز ارز آینده می‌باشد و اکنون خیلی از افراد برای خرید آنها رقابت می‌کنند، قبل از اینکه ارزش بیشتری پیدا کنند.
  • خیلی‌ها بر این عقیده هستند که فلسفه رمز ارزها، باعث حذف بانک‌های مرکزی از مدیریت عرضه پول خواهد شد؛ زیرا با گذشت زمان این بانک‌ها تمایل دارند ارزش پول را از طریق تورم کاهش دهند.
  • اکثر افراد فعال در دنیای رمز ارزها، فناوری پشت آن، بلاکچین، را دوست دارند. زیرا این یک سیستم غیرمتمرکز می‌باشد و می‌تواند از سیستم‌های پرداخت سنتی ایمن تر باشد.
  • ارزش رمز ارزها از نظر کاربرد، به صورت پیوسته در حال افزایش می‌باشد.

 

جمع‌بندی

رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال یک فرمت یا شکل خاصی از پول هستند که پایه و اساس آنها، علم رمزنگاری می‌باشد. این کریپتوکارنسی‌ها دارای ویژگی‌های مهمی مانند غیرمتمرکز بودن، شفافیت و تغییرناپذیری هستند. دلیل اصلی این ویژگی‌ها، استفاده از سیستم‌های بلاکچینی است. در این مقاله سعی شد این مفهوم را بررسی کرده و ویژگی‌هایی که باعث شده شکل جدیدی از پول‌ها را ارائه کند را معرفی کردیم و همچنین به صورت اجمالی دلایلی که باعث محبوبیت این نوع ارزها شده است را هم بررسی کردیم.

 


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد

۱۴۰۲/۰۸/۲۷ ۰۹:۱۲
محمد رحیم زاده
ممنون از آموزش ساده و روان شما
پاسخ