جستجو در بیتفا
  • اندیکاتور حجم چیست؟
  • عملکرد اندیکاتور حجم
  • روش استفاده از اندیکاتور حجم
  • نکات مهم اندیکاتور حجم
  • نمونه‌ایی از اندیکاتور حجم
  • بهتر است بدانید 
  • نتیجه از این مقاله
اندیکاتور حجم در تحلیل تکنیکال

اندیکاتور حجم در تحلیل تکنیکال

متوسط
انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
بروزرسانی : ۱۴۰۱/۰۲/۰۵
۸ دقیقه
۶
۷۴۱
توسط :
عرفان امینی

از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین اندیکاتور‌هایی که میتوان در تحلیل تکنیکال استفاده کرد اندیکاتور حجم است. اندیکاتور حجم در تحلیل تکنیکال بسیار بسیار کاربردی است زیرا در تمام استراتژی‌ها میشه از این اندیکاتور استفاده کرد. در ادامه در سایت بیتفا به آموزش این اندیکاتور جذاب خواهیم پرداخت.

 

اندیکاتور حجم چیست؟

اندیکاتور حجم یا همان Volume از مهم‌ترین و بهترین اندیکاتور در علم تحلیل تکنیکال است. همان‌طور که از نام این اندیکاتور پیداست، حجم معاملات یک بازه قیمتی و یا یک تایم فریم را در یک زمان مشخص نمایش می‌دهد.

در واقع اندیکاتور حجم، حجم معاملات را در قالب هیستوگرام نمایش میدهد. برای تعریف هیستوگرام باید اشاره کنم که به میله‌هایی با وارد کردن این اندیکاتور و نمایش این اندیکاتور در تصویر پایین مشاهده میکنید هیستوگرام می‌گویند.

اگر به تصویر زیر نگاه کنید اندیکاتور حجم را در نمودار اتریوم خواهید دید:

اندیکاتور حجم

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، اندیکاتور حجم را برای شما رسم کردیم. این اندیکاتور در بخش پایین صفحه قرار دارد که میله‌های قرمز رنگ نشان دهنده حجم فروش و هیستوگرام‌های سبز رنگ نشان دهنده حجم خرید می‌باشند.

 

عملکرد اندیکاتور حجم

اندیکاتور حجم بر خلاف تمام اندیکاتورها که محاسبات ریاضی دارند. این اندیکاتور داده های خودش را اطلاعات نمودار و تحرکات قیمت میگیرد و این محاسبات را تریدینگ ویو و یا هر پلتفرم نموداری مثل متاتریدر انجام می‌دهد و این داده‌ها به نحوی قرار داده می‌شوند که می‌تواند در یک بازه زمانی نشان داده شوند. این اندیکاتور به صورت میله های سبز و قرمز رنگ است.

اگر رنگ میله‌ها سبز باشد نشان دهنده ورودی سرمایه و افزایش ارزش معاملات است و اگر رنگ میله‌ها قرمز باشد نشان دهنده کاهش ارزش معاملات و خروجی پول است.

اگر ارتفاع میله‌ها بلند باشد نشان دهنده این نکته است که در میله های سبز رنگ که حجم معاملات را نشان میدهد افزایش حجم معاملات دیده می‌شود و در کندل‌های قرمز رنگ اگر ارتفاع میله‌ها بلند شود نشان دهنده میزان افزایش خروج نقدینگی است.

 

روش استفاده از اندیکاتور حجم

روش استفاده از این اندیکاتور خیلی خیلی ساده است و بعضی افراد از سادگی این اندیکاتور آن را فراموش و یا ترک می‌کنند. از کاربردی‌ترین ویژگی‌های این اندیکاتور میتوان به بررسی حجم معاملات در شکست‌ها و یا در حمایت‌ها و مقاومت‌ها اشاره کرد.

اگر حجم معاملات در شکست‌ها افزایش پیدا کند و یا در سطوح مقاومت و یا حمایت افزایش پیدا کند نشان دهنده احتمال موفق بودن یک شکست است.

اگر به تصویر زیر نگاه کنید:

معامله با اندیکاتور حجم

نمودار بیت کوین را در تایم فریم روزانه خواهید دید که قیمت موفق شده یک محدوده حمایتی را که با رنگ سبز نمایش دادیم بشکند. برای اینکه کمی مطمئن شویم که این شکست به احتمال زیاد واقعی است می‌توانیم به حجم معاملات نگاه کنیم که اگر طول میله‌ها بلند باشه یعنی احتمال اینکه شکست جعل نباشد کمتر است.

 

نکات مهم اندیکاتور حجم

  1. این اندیکاتور به تنهایی سیگنال خرید و یا فروش صادر نمی‌کند و صرفا حجم معاملات را نشان می‌دهد.
  2. اندیکاتور حجم به طول میله‌ها بستگی دارد، اگر طول میله‌ها بسیار کم شود نشان دهنده این است که قراره اتفاقی مثل پامپ کوچیک و یا دامپ کوچیک اتفاق بیوفته.
  3. این اندیکاتور مبنا حساب ریاضی اندیکاتور های دیگر چون MFI و ... است. خیلی از برنامه نویسان اندیکاتورها این اندیکاتور را به عنوان اندیکاتور مادر تعریف میکنند.
  4. از نسخه اسیلاتور این اندیکاتور می توان به عنوان بررسی واگرایی استفاده کرد.

 

نمونه‌ایی از اندیکاتور حجم

اگر به تصویر زیر نگاه کنید در نمودار بیت‌کوین خواهید دید که :

مثال از اندیکاتور حجم

در زمانی که کندل بریک رخ داد همان طور که مشاهده میکنید حجم معاملات یک افزایش چشمگیر را داشت.

 

بهتر است بدانید 

در معامله‌کردن با اندیکاتور حجم باید به یاد داشته باشید این اندیکاتور میتواند حجم معاملات زیاد را در زمان شکست نشان دهد و این نکته همیشه به این معنا نیست که سطح شکسته شده به دلیل بالا بودن حجم معاملات یک شکست واقعی است. یکی از دلایل اصلی بررسی این اندیکاتور در زمان شکست این است که این اندیکاتور با درصد تقریب 60 درصدی می‌تواند موفق بودن شکست را از عدم موفقیت تشخیص دهید.

 

نتیجه از این مقاله

در این مقاله تلاش کردیم به صورت کامل و کوتاه و مفید استفاده از اندیکاتور حجم را برای شما آموزش بدیم فقط به یاد داشته باشید که همیشه این اندیکاتور نمی‌تواند قطعیت یک شکست را نشان دهد پس صرفاً از این اندیکاتور به عنوان یکی از ملاک های تایید کننده استفاده کنیم. امیدوارم که همواه موفق و موید باشد.


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد