جستجو در بیتفا
  • حمایت‌ها و مقاومت‌ها در تحلیل تکنیکال
  • عرضه و تقاضا 
  • حمایت چیست؟
  • تعریف حمایت از دیدگاه عرضه و تقاضا
  • مقاومت چیست؟
  • تعریف مقاومت از دیدگاه عرضه و تقاضا
  • انواع حمایت و مقاومت 
  • حمایت و مقاومت‌های استاتیک
  • حمایت و مقاومت‌های داینامیک
  • نکات مهم حمایت و مقاومت
  • حمایت‌ها و مقاومت‌ها توانایی دارند که به یکدیگر تبدیل شوند
  • در زمان شکست حجم معاملات افزایش می‌یابد
  • نتیجه‌گیری
حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

حرفه ای
انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۳۰
بروزرسانی : ۱۴۰۱/۰۱/۳۰
۱۰ دقیقه
۱۱
۹۴۶
توسط :
عرفان امینی

حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال یکی از مهم‌ترین نکات در موفقیت افراد در بازار‌های‌ مالی به شمار می روند که در این مقاله میخواهیم به بررسی آن بپردازیم. پس با ما همراه باشید تا به بررسی کامل این دو اصطلاح مهم و کاربردی بپردازیم. 

 

حمایت‌ها و مقاومت‌ها در تحلیل تکنیکال

یکی از اصلی ترین عامل های تشکیل قیمت یک دارایی، میزان عرضه و تقاضا است. اگر ما با استفاده از روشی بتوانیم این سطوح را به خوبی تشخیص بدهیم، به راحتی می توانیم در بهترین قیمت‌ها شروع به خرید و یا تصمیم به فروش یک دارایی کنیم. واژه‌های عرضه و تقاضا از دوستان حمایت‌ها و مقاومت‌ها هستند، اگر به درک درست این مفهوم برسیم، به درآمد از بازارهای‌مالی هم رسیده‌ایم که در بخش پایین این دو اصطلاح را توضیح خواهیم داد. اما بهتر است این نکته در مورد حمایت‌ها و مقاومت‌ها بیان شود که سطوح حمایت و مقاومت در تمام سبک‌های تحلیل به شدت حائز اهمیت هستند و یادگیری اصولی این دو سطح باعث کاهش زیان و افزایش سودآوری شما در معاملات می‌شود.

 

عرضه و تقاضا 

در بخش قبلی گفتیم عرضه و تقاضا از مهم‌ترین عوامل تشکیل دهنده قیمت هستند. اما اگر بخواهیم کمی بیشتر در مورد این عامل توضیح دهیم، باید بگوییم که حاصل جدال خریدار و فروشنده قیمت را تشکیل می‌دهد.

عرضه و تقاضا

برای مثال اگر به تصویر بالا نگاه کنید قیمت در راس یک ترازو است که در یک کفه آن عرضه و در طرف دیگر تقاضا قرار گرفته است، عرضه و تقاضا را معامله‌گران در بازار تشکیل می دهند و اگر عرضه‌کنندگان در بازار زیاد شوند باعث می‌شود قیمت به سمت پایین حرکت کند و اگر معامله‌گران تقاضا را اضافه کنند باعث می‌شود قیمت به سمت افزایش حرکت کند.  

اگر بخواهیم واژه‌های عرضه و تقاضا را به صورت علمی و جداگانه توضیح دهیم باید بگوییم که: عرضه به میزان فروش یک دارایی به معنی عرضه کردن آن در بازار و واژه تقاضا یعنی میزان خرید یک دارایی به معنی تقاضا برای خریدن.

تا اینجا که با مفهوم عرضه و تقاضا به صورت کامل آشنا شدید، در ادامه مقاله به موضوع حمایت‌ها و مقاومت‌ها می پردازیم که به شدت برای معامله‌گری مهم و حیاتی هستند.

 

حمایت چیست؟

حمایت (Support)، سطحی و یا محدوده‌ای است که به قیمت اجازه ریزش بیشتر را نمی‌دهد و مانعی برای پایین رفتن قیمت است. همانطور که در تصویر پایین شاهد هستید، یک سطح حمایتی داریم که هر بار مانع ریزش بیشتر قیمت شده است.

حمایت

تعریف حمایت از دیدگاه عرضه و تقاضا

حمایت به سطحی از قیمت می‌گویند که باعث می‌شود قیمت برای خریداران به محدوده ارزنده رسیده باشد و شروع به خرید کنند و همین طور برای فروشندگان سطحی است که تعداد فروشندگان کاهش می یابد و باعث می شود قیمت به سمت بالا حرکت کند .

حمایت از دیدگاه عرضه و تقاضا

اگر به نمودار بالا نگاه کنید سطوحی که به شکل ۷ یا  V  هستند که به آنها دره هم می‌گویند باعث شده قیمت یک دارایی به سمت بالا حرکت کند. به محدوده ای که به شکل سبز رنگ رسم شده است محدوده حمایتی می گویند.

 

مقاومت چیست؟

مقاومت (Resistance)، سطحی و یا محدوده‌ای است که به قیمت اجازه رشد بیشتر قیمت را نمی‌دهد و مانعی برای بالا رفتن قیمت است. همانطور که در تصویر پایین شاهد هستید، یک سطح مقاومتی داریم که هر بار قیمت به این سطح رسیده مانع افزایش بیشتر قیمت شده است.

مقاومت

تعریف مقاومت از دیدگاه عرضه و تقاضا

مقاومت به سطحی از قیمت می‌گویند که باعث می‌شود قیمت برای فروشندگان به سطح ارزشمندی رسیده باشد و شروع به فروختن دارایی خود و یا ذخیره سود کنند و همین طور برای خریداران سطحی است که تعداد خریداران کاهش می‌یابد به این دلیل که این محدوده قیمتی دیگر اجازه رشد را نمی‌دهد و باعث می‌شود قیمت به سمت پایین حرکت کند .

مقاومت از دیدگاه عرضه و تقاضا

به محدوده‌ای که به شکل سبز رنگ رسم شده است محدوده مقاومتی می گویند. تا این لحظه با مفهوم حمایت‌ها و مقاومت‌ها آشنا شدیدT در ادامه به بررسی نکات مهم سطوح حمایت و مقاومت می‌رسیم. 

 

انواع حمایت و مقاومت 

حمایت‌ها و مقاومت‌ها به دو صورت قابل رسم هستند:

  1. حمایت و مقاومت استاتیکی 
  2. حمایت و مقاومت داینامیکی

در ادامه می‌خواهیم به صورت کامل هرکدام از این مفاهیم را به شما آموزش دهیم. 

 

حمایت و مقاومت‌های استاتیک

حمایت و مقاومت استاتیک به این معنا هستند که این سطوح در یک خط افقی قرار دارند و آنها را میشه با یک شیب ۱۸۰ درجه نگاه کرد. که اگر به نمودار پایین نگاه کنید یک محدوده حمایت و مقاومت استاتیک رسم شده است. در واقع در این نوع از حمایت و مقاومت‌ها قیمت یکسان است برای مثال مقاومت 30 هزار دلار بیت‌کوین، یک مقاومت استاتیکی تعریف می‌شود.

حمایت و مقاومت استاتیک

به خط قرمز رنگ مقاومت استاتیک می‌گویند و به خط سبز رنگ حمایت استاتیک می‌گویند.

 

حمایت و مقاومت‌های داینامیک

حمایت‌ها و مقاومت‌های داینامیک به این معنا هستند که این سطوح یه صورت مورب قرار گرفته‌اند و در هر سقف و کف این مقدار از لحاظ قیمتی کم و زیاد می شود که اگر به تصویر زیر نگاه کنید یک ناحیه حمایتی داینامیک را برای شما رسم کرده‌ایم که به عنوان یک نکته مهم باید بگوییم که قوی ترین سطوح حمایت ها و مقاومت های داینامیک دارای شیب ۴۵ درجه هستند. 

حمیت و مقاومت داینامیک

در تصویر بالا یک حمایت داینامیک را مشاهده می‌کنید که باعث شده قیمت در یک روند صعودی بگیرد. در نگاه دقیق‌تر به تصویر بالا متوجه این نکته می‌شویم که قیمت در کف های بالاتر بعد از هر اصلاح تشکیل شده است. 

 

نکات مهم حمایت و مقاومت

در این بخش از مقاله می‌خواهیم به طور کامل در مورد نکات حمایت‌ها و مقاومت‌ها با شما صحبت کنیم.

 

حمایت‌ها و مقاومت‌ها توانایی دارند که به یکدیگر تبدیل شوند

اگر بخواهیم بیشتر در مورد این نکته بگیم باید توضیح بدیم که اگر یک سطح مقاومت شکسته شود برای اون دارایی بعد از شکست یک حمایت خوب محسوب می‌شود. به تصویر پایین نگاه کنید:

حمایت و مقاومت

نمودار قیمت در زمانی که به سطح خط قرمز رنگ رسیده بود موفق به ادامه حرکت نمیشد و شروع به کاهش قیمت می‌کرد و زمانی که در ادامه راه این سطح شکسته شد، برای قیمت تبدیل به حمایت شد و یک مانع برای کاهش قیمت شد. در واقع سطوح حمایت و مقاومت پس از شکست دائما در حال تبدیل شدن به یکدیگر هستند و می‌توانیم ما به راحتی با آنها شروع به معامله کنیم.

 

در زمان شکست حجم معاملات افزایش می‌یابد

وقتی قیمت به یک مقاومت نزدیک می‌شود و تصمیم به شکست آن مقاومت می‌گیرد برای شکستن نیاز به یک قدرت دارد که این سد قیمتی را شکست دهد و زمانی که این سد شکسته می‌شود حجم معاملات در لحظه شکست بیشتر می شود. بهتر است بگیم حجم معاملات سوخت این شکست است که اگر در تصویر پایین نگاه کنید درمی‌یابید که زمانی این محدوده مقاومتی شکسته می‌شود حجم معاملات به شدت افزایش می‌یابد و این افزایش حجم معاملات باعث تایید شکست می‌شود.

حجم در شکست

 

نتیجه‌گیری

حمایت‌ها و مقاومت‌ها یکی از اصلی ترین نکات در تحلیل تکنیکال می‌باشد که باعث می‌شود ساختار اصلی یک نمودار برای شروع روز معامله‌گری آغاز شود. در این مقاله سعی کردیم به تعریف حمایت‌ها و مقاومت‌ها بپردازیم و همین‌طور نکات مهم این مبحث را خدمت شما اعلام کنیم.

امیدوارم بتوانید از مفاهیم این مقاله، در تحلیل‌هایتان به خوبی استفاده کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد

۱۴۰۲/۰۱/۱۶ ۱۸:۰۴
پیمان علیخانی
خیلی ساده و تکمیل
پاسخ