جستجو در بیتفا
  • شاردینگ چیست؟
  • شاردینگ پروتکل Near
  • آشنایی با تأیید کننده‌های یک قسمتی Chunk-Only Validators
  • تأثیرات شاردینگ بر بلاکچین Near
  • جمع بندی
راه اندازی فاز اول اجرایی شاردینگ پروتکل Near

راه اندازی فاز اول اجرایی شاردینگ پروتکل Near

متوسط
انتشار : ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
بروزرسانی : ۱۴۰۱/۰۶/۲۳
۶ دقیقه
۱
۶۸۵
توسط :
مبین رزمخواه

پروتکل Near در سال 2019 با اهداف و برنامه‌های جذابی پا به دنیای بلاکچین گذاشت و از آن زمان تا کنون، با برنامه‌ها و ارتقاهای جذاب توانست جایگاه خوبی در بین توسعه دهندگان و کاربران دنیای کریپتو به دست بیاورد. اخیراً نیز توسط تیم توسعه دهنده این پلتفرم اعلام شد که فاز اول شاردینگ آن با نام Nightshade اجرایی شده است. در ادامه این مقاله با بررسی شاردینگ پروتکل Near و تأثیرات آن بر بلاکچین این شبکه همراه شما خواهیم بود. پس با بیتفا همراه باشید!

 

Near Sharding

شاردینگ چیست؟

شاردینگ (Sharding) یکی از راهکارهای موجود برای افزایش مقیاس‌پذیری در یک فناوری بلاکچین است که برای افزایش سرعت و ظرفیت شبکه، بار محاسباتی و سیستم ذخیره داده را به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کند. این راهکار با وجود چالش‌های بزرگی که در اجرای آن ممکن است ایجاد شود تا اندازه زیادی می‌تواند مقیاس پذیری، سرعت و امنیت یک بلاکچین را در کنار هم افزایش دهد. این سه ویژگی، عواملی هستند که ویتالیک بوترین، یکی از بنیان‌گذاران اتریوم، آن‌ها را سه گانه مقیاس‌پذیری معرفی کرد و معتقد بود هیچگاه نمی‌توان همه آن‌ها را با هم در یک شبکه گنجاند و همیشه باید یکی از این سه عامل قربانی دیگر عوامل شوند.

به عنوان مثال اگر پروژه‌ای می‌خواهد مقیاس‌پذیری بالایی داشته باشد، باید تمرکز زدایی و یا امنیت شبکه را قربانی کند و اگر پروژه‌ای قصد دارد تا تمرکز زدایی بالایی داشته باشد، باید از مقیاس‌پذیری بگذرد. اما با استفاده از راه حل شاردینگ، راه حلی پیش روی توسعه‌دهندگان بلاکچینی باز می‌شود تا در عین حفظ امنیت و تمرکز زدایی، مقیاس‌پذیری پروژه‌های خود را نیز افزایش دهند و سرعت شبکه را به اندازه قابل توجهی افزایش دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شاردینگ می‌توانید مقاله حل مشکل مقیاس پذیری با شاردینگ را مطالعه کنید.

 

شاردینگ پروتکل Near

پروتکل لایه یک Near به تازگی مرحله مهم ارتقاء شاردینگ خود را با هدف افزایش سرعت پردازشی بلاکچین خود آغاز کرد و حداقل قیمت لازم برای سهامگذاری  در جهت راه‌اندازی اعتبارسنج در این پروتکل را نیز با هدف اینکه تعداد بیشتری از افراد را به خود جذب کند، کاهش داد. شاردینگ در این شبکه دارای یک مکانیزم زنجیره‌ای است که Near از آن برای رشد تعداد زنجیره‌های خروجی شبکه استفاده می‌کند تا بتواند مقیاس پذیری خود را به حداکثر برساند.

به گفته ایلیا پولوسوکین (Illia Polosukhin) یکی از توسعه دهندگان اصلی Near، جداسازی زنجیره اصلی به زنجیره‌های کوچکتر باعث می‌شود تا این شبکه بتواند تراکنش‌ها را با کارایی بیشتری پردازش کند. طرح Near برای تقسیم شبکه از طریق یک فرایند چهار مرحله‌ای به نام Nightshade تشکیل خواهد شد که در اوایل سال جاری فاز صفر اشتراک گذاری تأییدکننده‌های شبکه‌اش آغاز می‌شود و طبق برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده، مراحل بعدی ارتقاء Near تا سال 2023 تکمیل خواهد شد.

Near که در سال 2019 با برنامه‌های جذابی مانند افزایش سرعت تراکنش با تقسیم شبکه خود به پردازنده‌های موازی (به اصطلاح شاردینگ) راه‌اندازی شد، اکنون توانسته است فاز 1 برنامه‌های ارتقاء خود را با مشارکت شرکت Pagoda به مرحله اجرا برساند. در این مرحله شاهد معرفی تأیید کننده‌های یک قسمتی (Chonk-Only Producers) تخصصی هستیم که با استفاده از مکانیزم اشتراک‌گذاری شاردینگ فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و راه‌اندازی پیش‌نیازهای لازم آن نیز برای کاربران آسان‌تر از نودهای کامل خواهد بود.

 

near

 

آشنایی با تأیید کننده‌های یک قسمتی Chunk-Only Validators

تأیید کننده‌های یک قسمتی دارای ساز و کاری هستند که اجرا کردن آن‌ها برای اکثر افرادی که دارای دانش نسبی در مورد بلاکچین و رمز ارزها هستند، فرایند چندان پیچیده‌ای ندارد. این افراد ممکن است توانایی‌های لازم برای تبدیل شدن به نود کامل اعتبارسنج در پروتکل NEAR را نداشته باشند، اما با استفاده از تکنولوژی شاردینگ می‌توانند بخش‌هایی، هر چند کوچک، از توان پردازشی مورد نیاز بلاکچین را فراهم کنند. از طریق این لینک افراد جدید می‌توانند درخواست خود برای ورود به این بلاکچین را ثبت کنند و مراحل تبدیل شدن به اعتبارسنج را طی کنند.

 

تأثیرات شاردینگ بر بلاکچین Near

بر اساس اطلاعات منتشر شده عنوان شده است که آپدیت Near باعث می‌شود تا فعالیت‌های اعتبارسنجی رشد بیشتر و بهتری داشته باشند و این کار در نهایت فرصت‌های بیشتری برای کسب پاداش و ایمن سازی اکوسیستم NEAR فراهم خواهد کرد. علاوه بر همه موارد مطرح شده، این تغییرات همراه با کاهش 86 درصدی وثیقه‌های مورد نیاز برای همه شرکت‌کنندگان در زنجیره اثبات سهام این شبکه همراه است که نتیجه آن کاهش حداکثری موانع ورود اعتبار‌سنج‌های کوچک به این بلاکچین و در نتیجه افزایش تمرکززدایی شبکه Near از جمله موارد مثبتی است که در این بلاکچین رقم خواهد خورد.

پولوسوکین، به تازگی اعلام کرد هر چه تعداد کاربران یک شبکه بیشتر شود، شبکه نیز غیرمتمرکزتر می‌شود و فرایند اضافه کردن اعتبارسنج‌ها می‌تواند با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند، زیرا تقاضا برای شبکه با مرور زمان بیشتر و بیشتر می‌شود. بر اساس اطلاعاتی که شرکت Pagoda منتشر کرده است، تعداد اعتبارسنج‌های Near پس از شاردینگ از 100 اعتبارسنج که در حال حاضر در این شبکه فعالیت می‌کنند، با رشد دوبرابری به 200 عدد افزایش پیدا خواهد کرد. البته پولوسوکین خوش‌بینی بیشتری در این مورد داشت و در گذشته اعلام کرده بود که تعداد اعتبارسنج‌ها می‌تواند تا 300 عدد هم برسد!

پولوسوکین معتقد است که اگرچه چشم انداز Near از زمان توسعه زنجیره در سال 2018 با اتریوم همسو بود، اما در زمینه مقیاس پذیری پیشرفت چندان شگفت انگیزی تا کنون نداشته است. Near اکنون از طریق ارتقاء شاردینگ خود به دنبال ایجاد یک شبکه مقیاس پذیر و با کارایی بیشتر برای کسانی است که در اکوسیستم بلاکچین تمایل دارند که فعالیت‌های خود را گسترش دهند. او در انتها گفت: «دیدگاه بنیاد Near این است که شبکه بلاکچین نباید توان عملیاتی محدودی داشته باشد و باید بتوان با افزودن ظرفیت بیشتر به افزایش تقاضا پاسخ دهد.» Near در حال حاضر یک بلاکچین لایه 1 با مکانیزم اثبات سهام است که از نظر تئوری، به دلیل ارائه دادن تراکنش‌های ارزان‌تر و سریع‌تر، تهدیدی برای اتریوم محسوب می‌شود. البته اکنون با ادغام اتریوم که شبکه را از مکانیزم اثبات کار فعلی به اثبات سهام منتقل می‌کند، رقابت این دو بلاکچین به اوج خود خواهد رسید.

 

near

 

جمع بندی

شبکه Near توانسته است تا کنون رشد قابل توجهی داشته باشد و از سال 2019 تا کنون جامعه کاربران کریپتو نیز نظر مثبتی نسبت به آن داشتند. بلاکچین پویای شبکه Near همواره سعی کرده است تا با استفاده از تکنولوژی‌های تازه، روند رو به رشد خود را حفظ کند و اکنون با استفاده از شاردینگ نیر گام بسیار مهمی در راستای تبدیل شدن به یک رقیب جدی برای اتریوم برداشته است. در شرایطی که تا زمان اجرا شدن ادغام اتریوم زمان زیادی باقی نمانده است، می‌توانیم انتظار این را داشته باشیم که رقابت تنگاتنگی بین این دو بلاکچین برای جذب پروژه‌های کریپتویی صورت بگیرد.


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد