جستجو در بیتفا
  • اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست؟‌
  • به صورت کلی سه دسته اندیکاتور وجود دارد
  • روند نما
  • نوسان نما
  • حجم
  • یکی از بخش های مهم اندیکاتورها واگرایی‌ها هستند
  • آشنایی با برخی از اندیکاتور های مهم
  • اندیکاتور RSI
  • اندیکاتور MACD
  • اندیکاتور Stochastic
  • اندیکاتور میانگین متحرک
  • نتیجه‌گیری
اندیکاتور در تحلیل تکنیکال

اندیکاتور در تحلیل تکنیکال

حرفه ای
انتشار : ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
بروزرسانی : ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
۵ دقیقه
۱۰
۸۷۱
توسط :
عرفان امینی

اندیکاتور در تحلیل تکنیکال یکی از روش های سیگنال‌گیری و معامله‌کردن در بازار های مالی از جمله کریپتو می‌باشد اندیکاتورها کمک می‌کند تا ما بتوانیم در بازار کسب سود کنیم. در این مقاله به بررسی و آموزش مفهوم اندیکاتور خواهیم پرداخت. پس با ما در سایت بیتفا همراه باشید.

 

اندیکاتور در تحلیل تکنیکال چیست؟‌

اندیکاتورها با استفاده از سیستم محاسبات ریاضی بر روی داده های اصلی نمودار همچون قیمت ارز، حجم معاملات و همین طور زمان، اطلاعاتی از جمله نمایش حمایت‌ها و مقاومت های مهم و همین‌طور میزان قدرت و ضعف روند و ... برای ما نمایش می‌دهد. قیمت مهم‌ترین پارامتر برای یک اندیکاتور است.

در واقع نام فارسی اندیکاتور همان شاخص‌های کمکی برای تشخیص راحت قیمت است که شاید نام اندیکاتورها را بار این اسم نشیده باشید.

اگر بخواهیم به صوت کلی در مورد اندیکاتورها صحبت کنیم آنها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به بررسی کامل آنها خواهیم پرداخت.

 

به صورت کلی سه دسته اندیکاتور وجود دارد

 اندیکاتورها به سه دسته اصلی تقسیم میشوند مپکه عبارتند از: 

 

روند نما

اندیکاتورهای روندنما در واقع بر روی قیمت قرار می‌گیرند، بیشتر این اندیکاتورها از ساختار میانگین گرفتن کندل‌ها و قیمت استفاده می‌کنند. اگر بخواهیم به چند نمونه از مهم‌ترین اندیکاتورها اشاره کنیم عبارتند از MA , EMA , WMA , Bollinger band

 

نوسان نما

اندیکاتور های نوسان‌نما همان اسیلاتورها هستند و اسیلاتورها جز زیرگروه دسته اندیکاتورها می‌باشند. اگر بخواهیم چندتا از مهم‌ترین اسیلاتور ها را نام ببریم عبارتند از RSI , MACD , Stochastic 

در بخش نام اسیلاتور را آوردیم، اسیلاتورها نام دیگر اندیکاتورهای روندنما هستند که این دسته از اندیکاتور بر روی قیمت قرار نمی‌گیرند و یک بخش جدا از قیمت را دارند که عموماً در پایین نمودارها قابل مشاهده هستند. در تصویر زیر اندیکاتور محبوب RSI را برای شما نشان داده‌ایم که میتواند محل قرار گرفتن آن را روی نمودار مشاهده کنید:

اندیکاتور RSI

همان‌طور که مشاهده می‌کنید این اندیکاتور در بخش پایین نمدار قرار گرفته است.

 

حجم

دسته اندیکاتورهایی که جز گروه حجم هستند از حجم معاملات استفاده می‌کنند و رایج ترین آن اندیکاتور Volume است. این اندیکاتور هم در بخش پایین صفحه قرار دارد. که در تصویر زیر قابل مشاهده است.

اندیکاتور حجم

 

یکی از بخش های مهم اندیکاتورها واگرایی‌ها هستند

یکی از بخش های مهمی که باعث میشه اندیکاتورها برای اکثر معامله‌گران محبوب باشد استفاده از واگرایی‌ها هستند، اگر بخواهیم خیلی کوتاه و مفید در مورد واگرایی‌ها صحبت کنیم زمانی که قیمت شروع به یک جهت حرکت می‌کند و اندیکاتور به جهت دیگر در واقع واگرایی صورت گرفته است. واگرایی ها از مهم‌ترین بخش های اندیکاتورها هستند که به شدت معامله‌گران علاقمند به استفاده از این ابزار هستند. در مورد واگرایی در یک مقاله به صورت جداگانه صحبت کردیم که میتونید مشاهده کنید.

 

آشنایی با برخی از اندیکاتور های مهم

در این بخش از مقاله به بررسی معروف ترین اندیکاتور ها پرداختیم، پس با ما همراه باشید.

 

اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI بدون شک یکی از بهترین و کامل‌ترین و مهم‌ترین اندیکاتورهایی است که معامله‌گران در بازار های مالی استفاده می‌کنند. این اندیکاتور از ۲ بخش اصلی تشکیل شده است که بخش اول یک کانال در بازه ۳۰ تا ۷۰ است و بخش دوم در داخل کانال ۳۰ تا ۷۰ یک میانگین متحرک وجود دارد. قرار گرفتن قیمت در بخش 30 به پایین نشان دهنده اشباع فروش می‌باشد و قرار گرفتن در بخش 70 به بالا نوسانگر نشان دهنده اشباع خرید می‌باشد.

 

اندیکاتور MACD

اندیکاتور MACD همانند اندیکاتور RSI برای معامله‌گران به شدت جذاب است زیر این اندیکاتور هم جز اندیکاتور های کامل حساب می‌شود.

این اندیکاتور از چند بخش مهم ساخته شده که عبارت است از هیستوگرام، مک‌دی سیگنال و مک‌دی که این اندیکاتور به صورت کلی از هر کدوم این بخش‌ها می‌توان واگرایی را پیدا کرد.

این اندیکاتور توسط آقای جنرال اپل طراحی شده است.

اندیکاتور های Macd , Rsi , Stochastic  هر دو میزان ضعف و قدرت روند را نشان می‌دهند.

 

اندیکاتور Stochastic

این اندیکاتور همانند دو اسیلاتور بالا قدرت و ضعف (مومنتوم) روند را نشان می‌دهد با این تفاوت که این اندیکاتور به شدت برای معامله‌گران نوسان گیر دوست داشتنی است. این اسیلاتور هم از چند بخش تشکیل شده است که عبارتند از کانال قیمتی و خط K% و خط D% و به صورت مختصر به این صورت کار می‌کند که اگر قیمت از کانال قیمت خارج شود در نقاط اشباع خرید و اشباع فروش قرار می‌گیرد که می‌توان در این نقاط منتظر ورود به معامله بود.

 

اندیکاتور میانگین متحرک

یکی از رایج ترین و بهترین اندیکاتور هایی که تمامی معامله‌گران حرفه ای و خرد استفاده می‌کنند اندیکاتور میانگین متحرک است. این اندیکاتور در واقع بیش و پایه تمام اندیکاتورها است و روی قیمت تعیین می‌شود و طرز کار این اندیکاتور به این صورت است که از کندل‌ها (قیمت) شروع به میانگین گرفتن می‌کند. این میانگین برای قیمت نقش حمایت و مقاومت را بازی می‌کند.

 

نتیجه‌گیری

اندیکاتورها در واقع بیشتر به عنوان تاییدکننده‌ برای ورود به یک معامله هستند. در این مقاله سعی کردیم به تعریف و بررسی چند تا از اندیکاتور های مهم بپردازیم که به شدت مهم هستند برای معامله گران کاربردی به شمار می‌روند. امیدوارم که این مقاله برای شما مفید و سودساز واقع شده باشد.  


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد