جستجو در بیتفا
  • اندیکاتور CCI چیست ؟
  • تاریخچه اندیکاتور CCI
  • اجزاء کار اندیکاتور CCI
  • روش معامله‌کردن با CCI
  • معامله‌کردن با نوسانگر 
  • معامله‌کردن با استفاده از واگرایی
  • نکات مهم اندیکاتور CCI
  • آخرین نکته
  • کلام آخر
معامله‌کردن با اندیکاتور CCI

معامله‌کردن با اندیکاتور CCI

حرفه ای
انتشار : ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
بروزرسانی : ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
۵ دقیقه
۵
۱,۰۵۴
توسط :
عرفان امینی

معامله‌کردن با اندیکاتور CCI در تکنیکال یکی دیگر از معروف‌ترین اندیکاتور‌هایی است که می‌توان میزان قدرت روند را بررسی کرد در این مقاله در سایت بیتفا به بررسی و آموزش این اندیکاتور خواهیم پرداخت.

 

اندیکاتور CCI چیست ؟

اسیلاتور CCI یکی از اندیکاتور‌هایی هست که در دسته اندیکاتور های نمایش مومنتوم یا همان قدرت روند است. در واقع اندیکاتور CCI مخفف عبارت Commodity Channel Index است. طرز کار این اندیکاتور همان طور که در قسمت بالا هم گفته شد نمایش قدرت روند است و با استفاده از این اندیکاتور می‌توانیم دریابیم که روند ارز تا کجا ادامه خواهد داشت.

 

تاریخچه اندیکاتور CCI

این اندیکاتور را جناب آقای دولاند لامبرت (Donald Lambert) در سال ۱۹۸۰ میلادی بر اساس دانش و مطالعات خود از شاخص کالا به نتیجه رسید و در بروزرسانی هایی که داشت موفق شد این اندیکاتور را برای تمام بازارها شبیه‌سازی کند. برای اولین بار این اندیکاتور در نشریه Commodities منتشر شد و  موضوع انتشار آن اندیکاتور برگشت روند بود.

 

اجزاء کار اندیکاتور CCI

اجزاء کار این اندیکاتور خیلی ساده و راحت است و اگر بخوام براتون خیلی راحت توضیح بدم این اندیکاتور از یک کانال و یک نوسانگر تشکیل شده است.

بخش کانال این اندیکاتور در بازه درصدی ۱۰۰- تا ۱۰۰+ قابل نمایش است و بخش نوسانگر این اندیکاتور در داخل و خارج این کانال نوسان می‌کند.

در تصویر زیر اجزاء این اندیکاتور را برای شما مشخص کرده ایم:

تعریف اندیکاتور CCI

همان‌طور که در تصویر بالا مشخص است اجزاء این اندیکاتور که شامل کانال و نوسانگر است را با فلش مشخص کرده‌ایم.

در بخش پایین در مورد روش معامله با این اندیکاتور گفتگو خواهیم کرد.

 

روش معامله‌کردن با CCI

معامله‌کردن با این اندیکاتور به شدت ساده و راحت است و اگر به یاد داشته باشید این اندیکاتور به شکل کامل شبیه به اندیکاتور RSI است و اگر حس می‌کنید که به این اندیکاتور مسلط نیستید می‌توانید به مقاله اندیکاتور RSI مراجعه کنید.

و اما بریم سراغ اندیکاتور CCI که یک نوسانگر دارد که این نوسانگر از فرمول محاسبه پیچیده که در تصویر زیر هم مشخص کردم برخوردار است.

 فرمول اندیکاتور

معامله کردن با این اندیکاتور به صورت کلی در دو روش قابل بررسی است که عبارتند از :

 

معامله‌کردن با نوسانگر 

در واقع ساده‌ترین نوع معامله‌کردن، معامله‌گری با نوسانگر این اندیکاتور است اگر بخوام خیلی راحت به شما آموزش بدم کانال در این اندیکاتور نشان دهنده میزان اشباع خرید و یا فروش است. اگر به تصویر زیر نگاه کنید:

نوسانگرCCI

در واقع زمانی که قیمت مقدار زیادی شروع به رشد می‌کنید نوسانگر به اشباع خرید نزدیک می‌شود و زمانی که قیمت اصلاح زیادی می‌کند قیمت به اشباع فروش نزدیک می‌شود.

حالا زمانی که نوسانگر به محدوده ۱۰۰ – نزدیک می‌شود نشان دهنده میزان اشباع فروش است و زمانی که قیمت به بالا حرکت می‌کند نوسانگر به سمت ۱۰۰+ درصد حرکت می‌کند در واقع به محدوده اشباع خرید نزدیک می‌شود.

حالا این نمایش به این صورت است که اگر نوسان‌گر به نقطه اشباع خرید برسد باید به دنبال معاملات فروش باشیم و یا از معاملات خرید خارج شویم و اگر نوسانگر به نقطه اشباع فروش نزدیک شود باید به دنبال معاملات خرید باشیم و یا از معاملات فروش خارج شویم.

در بخش زیر چند نمونه از روش کار این اندیکاتور را برای شما به اشتراک گذاشتیم :

مثال شماره اول

اگر به نمودار بیت کوین نگاه کنید اندیکاتور CCI را قرار داده ایم و میخواهیم بررسی کنیم :

مثال از CCI

در تصویر بالا همان‌طور که مشاهده می‌کنید زمانی که قیمت بیت‌کوین به مقاومت محدوده ۶۸ هزار دلار و یا به مقاومت ۶۲ هزار دلار رسید نوسانگر اندیکاتور در نقطه اشباع خرید قرار گرفته است.

نکته مهم اینجاست که اگر نوسانگر اندیکاتور از نقاط اشباع خرید بالاتر برود نشان دهنده اتمام روند است و قیمت هرچه زود احتمال اصلاح دارد .

مثال شماره دوم

در این مثال نمودار ارز کاردانو را مشاهده می کنید که میخواهیم در نقاط اشباع فروش بررسی کنیم .

مثال دوم CCI

کاردانو را در تایم فریم روزانه مشاهده می‌کنید که هرگاه به حمایت مهم محدوده یک دلار رسید حمایت شد و به سمت بالا حرکت کرد و این حمایت شدن در اندیکاتور CCI نشان دهنده قرار گرفتن در نقطه اشباع فروش است.

نکته مهم در اندیکاتورcci اینجاست که اگر نوسانگر پایین تر نقطه اشباع فروش باشد این معنا قوی تر شدن روند برگشتی است.

 

معامله‌کردن با استفاده از واگرایی

واگرایی یک معقوله آموزشی بسیار مهم است که در یک مقاله جداگانه به صورت کامل آموزش دادیم. برای مشاهده آموزش واگرایی این اندیکاتور می‌توانید به مقاله واگرایی‌ها مراجعه کنید. با استفاده از واگرایی می‌توانیم در سقف‌ها یا کف‌ها به راحتی متوجه برگشت قیمت شویم که حتما توصیه می‌کنم بعد از پایان این مقاله به آموزش واگرایی‌ها بپردازید.

 

نکات مهم اندیکاتور CCI

در واقع اندیکاتور CCi خیلی راحت و روان است ولی نکات کوچکی دارد که می‌خواهیم آن را بررسی کنیم:

  1. نوسانگر می‌تواند بالاتر از اشباع خرید و یا اشباع فروش برود.
  2. بالاتر رفتن نوسانگر از اشباع خرید و اشباع فروش نشان دهنده قدرت بیشتر بازگشت روند است.
  3. در تنظیمات این اندیکاتور بهتر است نوع نمایش را روی محاسبات ۲۰ کندلی قرار دهیم.
  4. از این اندیکاتور بهتر است برای تایید گرفتن استفاده کنیم.
  5. سقف و کف کانال این اندیکاتور به عنوان سطوح حمایت و مقاومت هستند.

 

آخرین نکته

از اندیکاتور CCI بهتر است به عنوان تاییدیه استفاده کنیم و این اندیکاتور را در کنار استراتژی معاملاتی خودمان به کار بگیریم و بهتر است که در استفاده کردن از این اندیکاتور این را بدانیم که این اندیکاتور همیشه سودآور نیست و فقط درصد برد بالایی دارد. در معامله‌کردن با نقاط اشباع فروش و خرید می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

 

کلام آخر

اندیکاتور CCI یکی از مهم‌ترین اندیکاتورهایی است که با آن می‌توانیم مومنتوم روند را بررسی کنیم که این قابلیت اندیکاتور باعث شده که برای معامله‌گران بسیار جذاب باشد. امیدوارم که این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد، موفق و پر سود باشید.


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد

۱۴۰۱/۰۵/۲۳ ۱۶:۱۳
memo
سلام، ممنون بابت اشتراک گذاری این مطلب مفید، خیلی عالی بود، این اندیکاتور در تریدینگ ویو هست؟
پاسخ