جستجو در بیتفا
  • توکن غیرمثلی یا NFT چیست؟
  • کسب درآمد فعال و غیر فعال از توکن‌های غیرمثلی (NFT)
  • شماره یک؛ ساخت و فروش NFT 
  • چگونه NFT بسازیم؟
  • شماره دو؛ حق امتیاز NFT
  • شماره سه؛ ترید و معامله NFT
  • شماره چهار؛ بازی های NFT
  • شماره پنج؛ استیک NFT
  • ریسک استیک NFT
  • مدت زمان قفل شدن NFT
  • پلتفرم‌های کلاهبرداری Staking
  • شماره شش؛ وثیقه گذاری NFT
  • شماره هفت؛ اجاره دادن NFT
  • جمع‌بندی
۷ روش کسب درآمد از NFT

۷ روش کسب درآمد از NFT

متوسط
انتشار : ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
بروزرسانی : ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
۹ دقیقه
۱۳
۱,۸۱۵
توسط :
مائده پیمان

احتمالاً بارها شنیده یا خوانده‌اید که چگونه افراد توانسته‌اند سودهای بزرگ از بازار توکن های غیرمثلی یا همان NFT ها داشته باشند و چطور آشنایان با این توکن های غیر معاوضه پولدار شدند! سال ۲۰۲۱،  بازار NFT از ۱۶۲.۴ میلیون دلار در ابتدای سال، از مرز ۱۲ میلیارد دلار هم فراتر رفت. برای مثال مجموعه ان اف تی هنری Beeple به مبلغ ۶۹.۳ میلیون دلار فروش رفت و به این صورت توجهات به بازار توکن‌ های غیر قابل تعویض بیش از پیش شد. اگر تا امروز فقط نظاره‌گر مارکت NFT بودید و نمی‌دانستید از کجا شروع کنید؛ الان وقتشه که در این مقاله همراه با ما یاد بگیرید که در بازار NFT چطور کسب درآمد کنید. در این مقاله به توضیح هفت روش کسب درآمد از nft و چگونه NFT بسازیم پراختیم.

پیشنهاد می‌شود برای آشنایی بیشتر با NFT ها ویدئو آموزشی در مقاله "توکن های غیر مثلی (NFT) چیست؟" را تماشا کنید. 

 

توکن غیرمثلی یا NFT چیست؟

NFT ها (Non-fungible token)، دارایی‌های دیجیتالِ منحصر به فردی هستند که قابلیت تکرار و تعویض ندارند و بهترین گزینه برای نمایش دیجیتال دارایی‌های فیزیکی مانند املاک و آثار هنری هستند. ان اف تی می‌تواند هر دارایی را اعم از هنرهای دیجیتال (Digital art) تا آیتم‌های درون بازی و … را شامل شود و و از آنجایی که این توکن‌های غیرقابل تعویض در بلاک‌چین ذخیره می‌شوند، می توان آن‌ها را مانند هر ارز دیجیتال دیگری معامله، خرید و فروش کرد و از این راه به کسب درآمد پرداخت. 


توکن غیرمثلی


NFTها می‌توانند واسطه‌ها را حذف، معاملات را ساده و بازارهای جدیدی را ایجاد کنند. خیلی از برندها و کسب و کارها تا افراد مشهور و افراد معمولی، همه در مورد بازار NFT هیجان زده‌ هستند و خود را برای ورود به آن آماده می‌کنند. در این روزها شرکت‌های بزرگی مانند Sony نیز در راستای درآمد بیشتر به دنیای NFTها ورود کردند که میتوانید در این مقاله به مطالعه بیشتر درباره‌ی این همکاری بپردازید.

 

کسب درآمد فعال و غیر فعال از توکن‌های غیرمثلی (NFT)

در حالت کلی دو مدل کسب درآمد فعال و غیر فعال از بازار NFTها وجود دارد که افراد متناسب با هدف و فعالیت‌شون می‌توانند از آن بهره ببرند. درآمد فعال (Active Income) به کسب درآمدی گفته می‌شود که در ازای دریافت پول، مجبور به گذراندن وقت هستید، مثل خلق یه اثر هنری و فروش آن به صورت NFT، ترید NFT و بازی با P2E ها که نمونه‌هایی از راه‌های کسب درآمد فعال از توکن‌های غیرقابل تعویض است.


و امّا درآمد غیرفعال (Passive Income) به این معناست که با سرمایه‌گذاری و بدون صرف وقت، درآمدزایی می‌کنید. خیلی از ثروتمندان، رمز اصلی موفقت خود را در رسیدن با درآمد غیرفعال می‌دانند. برعکس درآمد فعال که فرد مستقیم و با صرف زمان به کسب درآمد می‌پردازد، در درآمد غیرفعال فرد به مرور از کار ثابت دور می‌شود. در دنیای NFTها شما می‌توانید از طریق اجاره دادن NFT خود و یا استیک کردن آن‌ها به صورت غیرفعال درآمد داشته باشید. در ادامه‌ی مقاله به ۷ روش فعال وغیرفعال کسب درآمد از توکن‌های غیرمثلی خواهیم پرداخت.


خرید nft

 

شماره یک؛ ساخت و فروش NFT 

اگر فرد هنرمند و خلاقی هستید، یکی از بهترین راه‌ها برای کسب درآمد با NFT برای شما، تبدیل آثار خود به توکن غیرقابل تعویض است تا با ساخت و فروش دارایی‌های دیجیتال خودتان به درآمد برسید. این آثار می‌تواند هر چیزی باشد، از نقاشی دیجیتال و موسیقی گرفته تا آیتم‌های درون بازی یا حتی عکس‌ها یا ویدیوهای منحصر به فرد و خاص! نکته مهم در مورد این روش، این است که نیازی به سرمایه گذاری زیاد اولیه ندارد و شما تنها با پرداخت کارمزد می‌توانید NFT خود را روی بلاکچین راه‌اندازی کنید و تنها چیزی که نیاز دارید یک کامپیوتر متصل به اینترنت است. اگر اثر و خلق شما، پتانسیل داشته باشد، می‌توانید از فروش آن‌ها، به درآمد خوبی برسید.

 

چگونه NFT بسازیم؟

در قدم اول ساختن توکن غیرمثلی، شما باید مشخص کنید که قصد دارید چه چیزی خلق کنید و ابزار آن را تهیه کنید. در مرحله‌ی بعدی بلاکچین مورد نظر خود را باید انتخاب کنید که قصد دارید NFT خود را روی آن ذخیره کنید که Ethereum, Solana و Flow از معروف‌ترین‌ها هستند. هنگامی که بلاک‌چین خود را انتخاب کردید، به یک کیف‌پول دیجیتالی (Wallet) برای ذخیره NFT  نیاز دارید که از آن بلاکچین پشتیبانی کند. در مرحله‌ی بعد باید یک پلتفرم ارائه‌دهنده‌ی خدمات  ان اف تی انتخاب کنید و یک حساب کاربری بسازید. مانند پلتفرم‌های OpenSea, Solanart و Crypto exchanges.


حال شما باید کیف پول خود را به پلتفرم متصل کنید. در قسمت ساخت (Create) کلیک کنید و اثر خود را آپلود نمایید. در این مرحله از شما می‌خواهد یک سری اطلاعات تکمیل کنید مانند اسم NFT، تعداد مینت و غیره. در نهایت بلاکچین مورد نظر خود را انتخاب و روی گزینه "Create" بزنید. حال می‌توانید NFT خود را برای فروش لیست کنید.

 

چگونه nft بسازیم

Jaiden Stipp، نوجوان 18 ساله‌‌ای که با ساختن NFT، میلیونر شد!

 

شماره دو؛ حق امتیاز NFT

شما به عنوان خالق NFT، علاوه بر کسب درآمد فعال و سود از فروش آن، یک درآمد غیرفعال نیز از حق الامتیاز NFT خود دارید. به این صورت که هر چند بار که توکن غیر قابل تعویض شما به فروش رود، درصدی از فروش به حساب شما واریز می‌شود. مانند عملکرد حق الامتیاز های سنتی شما می‌توانید به یک راه با درآمد عالی برسید. در این روش، مقدار پولی که می‌توانید از حق امتیاز توکن غیرمثلی به دست آورید به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله محبوبیت NFT های شما و قیمتی که به فروش می‌رود. در واقع هر زمان که شخصی NFT شما را بخرد و بعدها بخواهد بفروشد یا از آن استفاده کند، درصدی از قیمت فروش را به‌ صورت حق‌الامتیاز به شما خواهد رسید. 

 

شماره سه؛ ترید و معامله NFT

اگر شما علاقه‌ای به خلق آثار هنری ندارید و دو روش قبل برای شما مناسب نبود. اما شما می‌توانید از راه ترید و معامله توکن‌های غیرمثلی در پلتفرم‌های مربوطه به درآمد برسید. ترید NFTها مانند ارزهای دیجیتال است و شما می‌توانید با نوسانات قیمت به سود برسید. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که این بازار هنوز بسیار جدید و پر نوسان است؛ در نتیجه سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند بسیار پر ریسک باشد. 


ترید nft


از نکته‌های مهم که باید در رابطه با معامله NFT حواستان باشد این است که حتما در مورد توکنی که قصد خرید آن را دارید خوب تحقیق و با رعایت مدیریت سرمایه خرید کنید. همچنین حتما کالکشن‌هایی با حجم معاملاتی بالا را برای ترید و معامله انتخاب کنید. چرا که ممکن است شما یک ان اف تی را بخرید ولی تقاضا کننده‌ای نداشته باشد و موفق به فروش آن نشوید. از پلتفرم‌های معاملاتی‌ که می‌توانید برای ترید NFT استفاده کنید می‌شود به OpenSea و FTX اشاره کرد.

 

شماره چهار؛ بازی های NFT

صنعت بازی همیشه بین افراد محبوب بوده و طرفداران خود را داشته است. با ظهور بلاکچین و پدیده‌ی بازی‌های بلاکچینی موج تازه‌ای در این صنعت راه افتاد و بازیکن‌ها به کسب درآمد از طریق بازی کردن رسیدند و مفهوم Play to Earn همان  P2E شکل گرفت. در این بازی‌های کریپتویی، اکثر آیتم‌های داخل بازی که گاها برای کسب درآمد ضروری است به صورت NFT قابل خرید و مبادله هستند. این توکن‌های غیرمثلی بازی، بر اساس کمیابی، معروفیت و میزان پاداش دریافتی از طریق آن‌ها رتبه‌بندی و ارزش‌گذاری می‌شود.


برای آشنایی بیشتر با  این صنعت مقاله‌ی "آشنایی با کسب درآمد از بازی های متاورسی (Play to earn)" را مطالعه کنید.


nft بازی

 

شماره پنج؛ استیک NFT

استیک کردن توکن‌های غیرمثلی (NFT) از قابلیت‌های به وجود آمده از ادغام آنها با پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) است و شما را به درآمد غیرفعال می‌رساند. در Staking، دارایی شما که همان NFT است قفل می‌شود و در ازای سپرده گذاری، به شما درصدی مشخص سود تعلق می‌گیرد. این سود در قالب NFT های جدید یا توکن‌های جدید می‌باشد که در نهایت شما را به یک مجموعه NFT عالی می‌رساند. شما برای استیک کردن توکن‌های غیرقابل تعویض خود، می‌توانید از پلتفرم‌های NFTX  و splinterlands استفاده کنید.

 

ریسک استیک NFT

اگرچه استیک توکن غیرمثلی، راه آسانی برای کسب درآمد است اما این فرایند ریسک‌هایی دارد که باید قبل از سرمایه‌گذاری به آن‌ها توجه کنید مانند مدت زمان قفل شدن دارایی (Lock Time) و پلتفرم‌های کلاهبرداری که در اینجا به توضیح بیشتر این موارد پرداختیم.


مدت زمان قفل شدن NFT

شما به عنوان یک فعال بازار مالی باید به زمان قفل شدن دارایی خودتون در فرایند Staking توجه کنید. هر چه مدت زمان قفل شدن بیشتر باشد، ریسک سرمایه‌گذاری شما نیز بیشتر است. ممکن است در طول زمان استیک، اتفاق تاثیرگذار منفی افتد ولی دارایی شما قفل است و قادر به فروش آن نیستید. برای مثال قیمت دارایی‌ شما با خطر سقوط مواجه است و اگر شما سالانه ۱۰٪  به عنوان پاداش دریافت می‌کنید، با سقوط قیمتی ۴۰٪ و این ریزش شدید، در نهایت شما متضرر خواهید بود. دانستن نحوه انتخاب یک NFT قابل اعتماد برای استیک کردن و دریافت پاداش، امر ضروری است.


استیک nft

 

پلتفرم‌های کلاهبرداری Staking

یکی از مواردی که باید قبل از هر مورد دیگری بهش توجه کنید، انتخاب یک پلتفرم امن و مطمئن است. چرا که بسیاری از سایت‌های کلاهبرداری بلافاصله پس از دسترسی به اطلاعات شما، وجوه شما را به سرقت می‌برند. برای همین باید خیلی دقت کنید که والت و کیف‌پول خودتان را به کجا وصل می‌کنید و اطلاعاتتان را اختیار چه پلتفرمی قرار می‌دهید.

 

شماره شش؛ وثیقه گذاری NFT

شما می‌توانید با وثیقه گذاشتن NFTهای خود در پلتفرم‌های لندینگ DeFi، وام دریافت کنید. با این روش شما میتوانید خیلی راحت پول نقد یا ارزهای دیجیتال دیگر به دست آورید بدون این که مجبور به فروش ان اف تی خود باشید. البته این پلتفرم‌ها قاعدتاً توکن‌های غیرقابل تعویضی را به عنوان وثیقه قبول می‌کند که معروف باشند و نقدینگی بالا داشته باشند. همچنین انتخاب یک پلتفرم امن برای وثیقه گذاری از واجباتی هست که باید دقت کنید. دو پلتفرم Nexo.io و NFTfi.com از محبوب‌ترین پلتفرم‌های وام‌دهی هستند که می‌توانید دارایی خود را در آن‌جا به رهن گذارید.


وثیقه گذاری nft

 

شماره هفت؛ اجاره دادن NFT

اجاره دادن توکن‌های غیرمثلی یکی دیگر از روش‌های درآمدزایی غیرفعال است. شما می‌توانید با اجاره دادن NFT خود مانند دارایی دیگر، اجاره بها دریافت کنید و به این صورت با در اختیار داشتن مالکیت توکن خود، سود کسب کنید. برای مثال شما می‌توانید دارایی‌های NFT خود را در بازی‌های به بقیه بازیکن‌ها اجاره بدید که می‌شود به The Sandbox و Decentraland اشاره کرد. هنوز پلتفرم‌های زیادی در رابطه با اجاره دادن NFT نیستند اما می‌شود به reNFT.io، یکی از فعالان این حوزه اشاره کرد.

 

جمع‌بندی

برای کسب درآمد از NFTها روش‌های متعددی وجود دارد که ما در این پست به هفت مورد از محبوب‌ترین این روش‌ها از جمله ساخت و فروش، حق امتیاز، ترید و معامله، بازی P2E، استیک (Staking)، وثیقه گذاری و اجاره دادن NFTها پرداختیم و چند پلتفرم معتبر برای شروع معرفی کردیم. همه‌ی این روش‌ها پتانسیل ایجاد یک جریان درآمدی سالم را برای شما دارند. پس شروع کنید!


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد