جستجو در بیتفا
  • دبی در متاورس
  • برنامه جدید متاورس دبی
  • پیامدهای انقلاب صنعتی چهارم
  • به سوی آینده
ایجاد 40000 شغل مجازی در طرح جدید متاورس دبی!

ایجاد 40000 شغل مجازی در طرح جدید متاورس دبی!

متوسط
انتشار : ۱۴۰۱/۰۴/۲۹
بروزرسانی : ۱۴۰۱/۰۴/۲۹
۶ دقیقه
۸
۱,۴۴۱
توسط :
کسری جان‌زاده

قرار است 40000 شغل مجازی در متاورس به صورت مجازی در دبی راه اندازی شود و تولید ناخالص داخلی را به میزان 4 میلیارد دلار افزایش دهد. از آنجایی که صنعت رمز ارز و متاورس در سراسر جهان با سرعتی بی سابقه در حال گسترش هستند، مقامات دبی به دنبال این هستند که پرجمعیت ترین شهر امارات متحده عربی را وارد عصر جدیدی کنند.

 

دبی در متاورس

متاورس دبی

در اوایل ژوئیه، اخباری مبنی بر آماده شدن دولت دبی برای ورود برخی از بخش‌های خود به دنیای متاورس آغاز شد که به کاربران امکان دسترسی به خدمات در شبکه یکپارچه دنیای مجازی سه بعدی را می‌داد. این یکی از بسیاری از ابتکارات امارات متحده عربی در متاورس بود - یک صنعت جهانی که به سرعت در حال رشد است و یک جزء مهم برای توسعه یک جامعه دیجیتالی پیشرفته است. امارات متحده عربی برای بهبود افزایش بهره‌وری و کارایی در دنیای دیجیتال، به متاورس روی آورده است. رهبران امارات امیدوارند فناوری متاورس و انقلاب صنعتی چهارم راه‌های جدیدی را برای تنوع بخشیدن به اقتصاد امارات به دور از هیدروکربن‌ها فراهم کند.

متاورس یک پلتفرم واقعیت مجازی برای زندگی آنلاین است. با این حال، در حالی که واقعیت افزوده و واقعیت مجازی فناوری‌هایی برای ایجاد محیط‌های سه بعدی با اهداف و عملکردهای خاص هستند، متاورس یک دنیای مجازی باز، مشترک و در تئوری بی حد و مرز است که توسط کاربران ایجاد شده است که تکامل آن در سه مرحله انتظار می‌رود: در حال ظهور، پیشرفته، و بالغ. مرحله نوظهور از قبل آغاز شده است و انتظار می‌رود تا چهار تا پنج سال آینده ادامه داشته باشد. در حال حاضر، بازارها در حال بررسی و آزمایش برنامه‌های کاربردی هستند. فاز پیشرفته برای سال‌های 2024-27 انتظار می‌رود و فرصت‌های مستقیم بیشتری را در متاورس فراهم می‌کند. مرحله بلوغ که احتمالاً در حدود هشت سال آینده به آن خواهیم رسید، به سمت تجربیات همه جانبه پیش خواهد رفت.

پیش‌بینی می‌شود که اندازه بازار جهانی این صنعت تا سال 2030 به 1.6 تریلیون دلار با نرخ رشد مرکب سالانه 43.3 درصد برسد. رقابتی بین شرکت‌ها و کشورها برای سرمایه‌گذاری در دنیای دیجیتالی آینده وجود دارد تا بر نحوه توسعه آن تأثیر بگذارند. شرکت‌هایی مانند مایکروسافت، گوگل، کوالکام و انویدیا در اوایل سال 2021 با سرمایه گذاری‌های قابل توجهی رقابت را آغاز کردند. شرکت‌هایی در دبی و ابوظبی که متعلق به دولت هستند یا توسط دولت تامین مالی می‌شوند، در تلاش برای پیشگام بودن در این صنعت رو به رشد جهانی با چشم‌اندازی برای جایگزینی تدریجی ثروت نفتی امارات متحده عربی با ابتکارات جدید در متاورس، به این مسابقه پیوسته‌اند.

 

برنامه جدید متاورس دبی

دبی در متاورس

در اوایل ماه می، حاکم دبی، محمد بن راشد آل مکتوم، راه اندازی استراتژی متاورس دبی را اعلام کرد. هدف این استراتژی افزایش سهم بخش متاورس در اقتصاد امارات به 4 میلیارد دلار تا سال 2030 است. همچنین گفته شده که در این برنامه 40000 شغل مجازی راه اندازی خواهد شد. با یک کارگروه برای ردیابی آخرین تحولات در اقتصاد دیجیتال، از جمله فناوری و روندهای متاورس، و کمیته‌ای برای تمرکز بر ستون‌های کلیدی و اهداف استراتژی متاورس، دبی قصد دارد به یک بازیگر کلیدی در دنیای مجازی تبدیل شود. برای انجام این کار، دبی بر موفقیت‌هایی که امارات متحده عربی در زمینه فناوری داشته‌اند، استوار خواهد شد که شامل این مورد می‎شود که اکونومیست دبی را در رتبه اول خاورمیانه و هجدهمین رتبه جهانی در رتبه بندی دیجیتالی شدن شهر‌ها قرار داد.

چندین مرحله مهم منجر به استراتژی متاورس دبی شد. در سال 2019، دبی مجوز کسب و کار مجازی را ایجاد کرد و در 27 دسامبر 2021، دبی اولین ابرشهر مجازی جهان - Metaverse Dubai را معرفی کرد. متاورس دبی متفاوت از هر پروژه متاورس دیگری در آن زمان بود، بر اساس نقشه دنیای واقعی دبی ساخته شد و جغرافیا و توپوگرافی شهر را بازسازی کرد همچنین وزارت بهداشت امارات متحده عربی سال 2022 را با رونمایی از یک پلتفرم متاورس جدید آغاز کرد که به افراد امکان دسترسی مجازی به مراقبت‌های پزشکی را می‌داد.

در اواخر ماه مارس، شهرداری دبی اعلام کرد که قصد دارد شهر دوقلوی دبی را در متاورس ایجاد کند در حالی که وزارت اقتصاد دبی میزبان Investopia، اولین اجلاس اقتصادی جهان بود که در متاورس برگزار شد.

 

پیامدهای انقلاب صنعتی چهارم

انقلاب صنعتی چهارم

ابتکارات انقلاب صنعتی چهارم که در سال گذشته راه اندازی شد، بحث‌هایی را در مورد اینکه چگونه متاورس، در میان سایر فناوری‌های این حوزه ممکن است بر بخش‌های مختلف جامعه تأثیر بگذارد، برانگیخته است. برخی از حامیان متاورس ادعا کرده‌اند که این صنعت شامل شدن افراد معلول در بخش‌های مراقبت‌های بهداشتی و آموزشی را ارتقا می‌دهد و امکان دسترسی بیشتر برای افراد دارای معلولیت را فراهم می‌کند، افرادی که قادر به ورود به دنیای دیجیتال و تعامل با دیگران از طریق آواتارهای خود هستند، که می‌تواند به گونه‌ای شبیه سازی شود که تصویر ایده آل کاربران است و در صورت تمایل می‌تواند هر ناتوانی را پنهان کند.

همچنین خوش بینی‌هایی در مورد اثرات متاورس بر کسب و کارها وجود دارد. اکثر مدیران امارات فکر می‌کنند متاورس تأثیر مثبتی بر کسب و کار و سازمان‌های آنها خواهد داشت. به عنوان مثال، دنیای DP از شرکت DPMETAWORLD شامل ابتکاری برای استفاده از متاورس برای حل چالش‌های زنجیره تامین و سایر مسائل عملیاتی است. متاورس می‌تواند به افزایش کارایی و شفافیت مشاغل کمک کند و در عین حال پایداری عملیات را نیز افزایش دهد. علاوه بر این، فرصت‌های جدید برای برنامه‌های آموزشی همه جانبه، جلسات و سایر روش‌های معمولی که توسط متاورس فعال می‌شود، می‌تواند صرفه جویی در زمان را تا 50 درصد افزایش دهد و با حذف نیاز به سفر فیزیکی به کاهش انتشار کربن کمک کند.

با این حال، نگرانی‌هایی هم در مورد متاورس وجود دارد. کارشناسان اماراتی نگران اثرات متاورس بر سلامت روان هستند. برخی استدلال می‌کنند که این کار باعث افزایش اضطراب، خستگی و افسردگی می‌شود - مشابه اثراتی که در سایر فناوری‌ها مشاهده می‌شود- با این حال، برخی از طرفداران واقعیت مجازی استدلال می‌کنند که می‌تواند همدلی را افزایش دهد، زیرا متاورس فرصت‌های بیشتری را برای افزایش تعامل بین افرادی که در غیر این صورت ممکن است هرگز از مسیر هم عبور نکنند فراهم می‌کند.

امارات متحده عربی به طور همزمان در حال پیشرفت‌های دیگری در دنیای فناوری هم است، از جمله در پرداخت‌های دیجیتال، ارزهای دیجیتال و هوش مصنوعی. اما همانطور که بحران فعلی در صنعت کریپتو نشان می‌دهد، سرمایه‌گذاری در فناوری‌های جدید، مانند متاورس، می‌تواند با ریسک‌های بالایی همراه باشد. علیرغم عوامل متعددی که باعث علاقه سرمایه‌گذاران می‌شود، مانند افزایش آمادگی بازار و پیشرفت‌های تکنولوژیکی، متاورس یک سرمایه‌گذاری پرریسک است، بدون هیچ تضمینی برای موفقیت، جذب بلندمدت یا حتی توسعه صحیح.

 

به سوی آینده

امارات به طور مشخص نشان داده است که مایل است روی متاورس دبی با ریسک بالا شرط بندی کند. در حالی که این کشور به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود است، رهبران امارات امیدوارند که این پیشرفت در تکنولوژی‌های جدید بتواند برای دبی تبدیل به قدرتی مانند نفت شود. زیرا با استفاده از این تکنولوژی‌های جدید به جای روش‌های قدیمی در هزینه و انرژی و زمان صرفه جویی‌های قابل توجهی اتفاق خواهد افتاد.

 

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.


دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آواتار

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد